Păstrați-vă animalul de companie sănătos și fericit prin alimentație

Indiferent dacă sunteți proprietar de câine sau de pisică, fiecare specie de animal necesită un profil nutritiv specific în diferite etape ale vieții sale (de exemplu, animale tinere, adulte, gestante, care alăptează sau bătrâne). Un proprietar responsabil de animal de companie se va asigura că animalul său de companie primește o dietă adecvată pentru diferitele etape ale vieții. Aceasta înseamnă că pisicile și câinii trebuie să obțină toți nutrienții necesari, cum ar fi proteine, aminoacizi (de exemplu, taurină), vitamine (de exemplu, diverse vitamine precum vitamina A, B, K, D și E), minerale (de exemplu, calciu, fier, zinc, iod și cupru) și anumite grăsimi în cantități suficiente. „Suficient” și „adecvat” reprezintă „nu prea mult”, dar și „nu prea puțin”, deoarece ambele dezechilibre pot îmbolnăvi un animal. Proprietarii de animale de companie care doresc să pregătească ei înșiși hrana animalelor de companie se confruntă cu o provocare majoră în acest sens și ar trebui să o facă doar cu ajutorul medicilor veterinari specializați în alimentația animalelor. Oricine se simte copleșit de acest lucru, ar trebui să recurgă la hrană gata preparată pentru animale de companie de înaltă calitate de la companii ale căror produse sunt compuse pe baza ghidurilor nutriționale recunoscute pentru animalele de companie (și să le dezvăluie în descrierea produsului).

Proprietarii de animale de companie își iubesc animalele de companie pentru că le aduc o varietate de beneficii, inclusiv companie și un impact pozitiv asupra sănătății lor fizice și mentale. Dragostea multor proprietari pentru animalele lor de companie se reflectă, printre altele, în modul în care sunt hrăniți: animalele de companie nu mai primesc doar resturile de la masă/hrana zilnică pentru oameni sau pregătirea mesei. În 1860, a apărut prima hrană pentru animale de companie fabricată comercial: un biscuit pentru câini produs din carne, legume și sfeclă. În anii 1930 a fost introdusă hrana pentru pisici conservată, iar mai târziu hrana uscată pentru pisici. Cu o tendință în creștere, dieta specială a animalelor de companie a devenit din ce în ce mai proeminentă. Acum putem oferi câinilor și pisicilor noștri hrană uscată și umedă, precum și hrană dietetică specială pentru diferite etape și situații de viață, de exemplu, boli sau probleme de greutate. În plus, unele animale de companie sunt hrănite cu „BARFed” (adică, hrănesc cu alimente crude adecvate din punct de vedere biologic) sau sunt hrănite cu diete vegetariene sau vegane.

În spatele fiecărei forme de hrănire se află o necesitate sau o alegere etică – necesitatea intervine atunci când dieta ar trebui să aibă o influență pozitivă asupra sănătății animalului; etica atunci când vine vorba de bunăstarea „animalelor de fermă” care sunt sacrificate pentru a ne hrăni animalele de companie.

  1. Căutați o hrană formulată pentru vârsta câinelui dvs.

Câinii au nevoi nutriționale diferite în diferite momente ale vieții lor. Hrănirea cu o hrană sănătoasă formulată pentru stadiul vieții câinelui este o modalitate importantă de a vă asigura că animalul primește toți nutrienții de care are nevoie.

Puii în creștere activă au nevoie de o hrană cu proteine ​​de înaltă calitate pentru a sprijini creșterea mușchilor și DHA (acid docosahexaenoic), un acid gras omega-3 esențial important pentru dezvoltarea creierului și a vederii. Câinii mai în vârstă pot beneficia de o formulă senior cu mai puține calorii pentru a ajuta la menținerea unei stări corporale ideale și a ingredientelor menite să-și susțină îmbătrânirea articulațiilor.

  1. Luați în considerare o hrană formulată pentru dimensiunea câinelui dvs.

Unii câini se descurcă mai bine cu o dietă formulată special pentru mărimea lor. Deși poate părea contraintuitiv, câinii de rase mari și gigantice au nevoie de o hrană pentru câini care este mai puțin concentrată în calorii decât alimentele special formulate pentru câini ”toy” și de talie mică. Câinii de rase mari au rate metabolice relativ mai lente, ceea ce înseamnă că au nevoie de mai puține calorii pe kilogram de greutate corporală. Câinii de rase mari și gigantice pot beneficia și de hrana pentru câini făcută cu ingrediente care ajută la menținerea sănătății articulațiilor, cum ar fi acizii grași omega-3 din uleiul de pește sau glucozamina din unele ingrediente din carne și pasăre.

Câinii ”toy” și rasele mici au nevoie de hrană de înaltă calitate, bogată în calorii și nutrienți, pentru a se potrivi cu ratele lor metabolice mai mari și cu stomacurile mai mici. Un câine de talie mică sau de jucărie poate găsi, de asemenea, crochete mai mici mai ușor de mestecat.

Asigurați-vă că veți căuta pe ambalaj denumiri precum „rasa mare” sau „mic și mini”.

  1. Gândește-te la nivelul de activitate al câinelui tău.

Un câine care stă mai mult afară sau este folosit pentru vânătoare va arde mai multe calorii decât un câine al cărui singur exercițiu este o plimbare ocazională. Dacă câinele tău este un atlet poate beneficia de o hrană pentru câini bogată în nutrienți, formulată pentru câinii sportivi. Pe de altă parte, dacă câinele dvs. nu face mult exerciții fizice, poate doriți să luați în considerare o hrană pentru câini pentru gestionarea greutății pentru a ajuta la menținerea unei stări corporale ideale.

  1. Acordați atenție nevoilor nutriționale specifice și problemelor de sănătate ale câinelui dvs.

Câinele tău are o preferință alimentară sau o afecțiune precum pielea sensibilă? Poate doriți să luați în considerare un aliment formulat pentru nevoile sale nutriționale specifice. Nutriția țintită poate ajuta la susținerea stării câinelui tău.