Adopție versus achiziție animale de companie

Adesea ne întrebăm atunci când vrem să avem un nou prieten blănos: ar fi mai bine să îl adopt dintre cei rămași fără stăpân, găsiți pe stradă  sau fătați fără perspective de viitor, sau ar fi mai bine să achiziționez un exemplar dintr-o crescătorie cu pretenții de  pedegree controlat.

Adoptia este aproape gratis, principalul efort fiind timpul acordat si implicarea. Viitorul proprietar va preocupat doar sa gaseasca animalul potrivit, sa se ocupe de aspectele birocratice precum documentele de adoptie si inregistrarea la un cabinet veterinar precum si timpul acordat educatiei animalului.

Scopul unui Adapost care ofera animale pentru adoptie este sa se asigure ca pana la momentu adoptiei animalele sunt intr-o stare buna de sanatate pentru a putea beneficia de o a 2-a sansa. Adoptia salveaza in fapt doua animale dat fiind faptul ca spatiul este limitat, eliberarea unui loc asigura cazarea pantru un alt animal care altfel ar putea fi eutanasiat.

Comercializarea animalelor este pentru mulți o afacere, sună trist dar este real, astfel că fiecare comerciant vrea sa facă profit. In cazul animalelor, de foarte multe ori profitul se traduce prin conditii improprii de creștere si cazare pentru reducerea costurilor afacerii, imperechere intre indivizi care pot transmite la descendenți anumite probleme care odata declansate pot duce la costuri foarte ridicate pentru proprietar precum și la discomfort accentuat sau chiar moarte pentru animal.

Cum alegi animalul potrivit

Fiecare persoană este diferită, la fel este și cu animalele de companie. Așa că fii sincer cu tine și ia-ți un animal cu caracteristici similare cu ale tale. Daca esti o persoana activă căreia îi plac ieșirile frecvente în  natură nu adopta un animal care preferă liniștea apartamentului și relaxarea pe canapea.

De asemenea, ia-ți timp pentru a observa comportamentul animalului pe care îl dorești și alege bine. In general animalele de la adapost sunt deja mature iar caracterul lor este deja clar conturat astfel că personalul adapostului va putea să iți ofere informații clare despre comportamentul animalului ales. Și astfel avem un răspuns și la întrebarea: ce fel de animal să iau, unul abia născut sau unul deja matur.