O NOUĂ ZI PRINTRE COPII, ZI NOUĂ SPECIALĂ

Marți, 17 octombrie, a fost rândul Școlii Gimnaziale Vasile Alecsandri să ne primească în vizită pentru evenimentele noastre dedicate copiilor din cadrul campaniei de informare și educare privind comportamentul față de animalele de companie organizat prin proiectul ”Să dăm o viață mai bună animalelor din București”, susținut financiar de Primăria Generală.

Ca și în cazul evenimentelor precedente, am fost întâmpinați cu țipete de bucurie și un entuziasm pe care doar copiii îl pot afișa cu atâta sinceritate și intensitate și care ne-a făcut să ne simțim răsplătiți înzecit.

Pășind pe poarta școlii, am simțit emoție și o dorință puternică de a ne ridica la înălțimea așteptărilor celui mai onest și exigent public: copiii. Și am descoperit că și ei, la rândul lor, și-au dorit să fie la înălțimea așteptărilor, căci erau foarte pregătiți și nerăbdători în așteptarea întâlnirii cu echipa de proiect.

Scooby Doo a cules și de această dată cele mai multe aplauze, manifestări de afecțiune și o doză uriașă de atenție din partea copiilor. Dialogurile dintre celebrul personaj animat și copii au părut o joacă, dar în realitate au fost o reală demonstrație de comunicare și socializare pe o temă bine însușită de copii, animalele de companie. Ne-a plăcut mult să aflăm că mulți dintre copii aveau acasă animale, că știau multe despre nevoile lor, că erau implicați în îngrijirea lor, după cum ne-a bucurat enorm și faptul că vorbeau cu pasiune și dragoste despre câini, pisici, păsări și nu numai, iar sclipirea din ochișorii lor spunea mai multe decât înseși cuvintele.

N-a fost deci o surpriză să aflăm câte cunoștințe despre animăluțe au la vârsta lor cu prilejul concursului cu premii organizat și coordonat de managerul proiectului, Carmen Secăreanu. Cu o experiență vastă de academician, Carmen s-a dovedit un excelent partener de dialog cu copiii și un fel de Moș Crăciun pentru ei și pentru animăluțele lor de acasă. Premii au primit toți copiii, indiferent că aveau sau nu animale de companie și știm că cei care nu au încă își doresc să primească unul. Tocmai de aceea, campania desfășurată prin proiect are și rolul de a educa iubitorii de animale în spiritul adopției responsabile și a responsabilității, în general, când e vorba de animale, conștientizând importanța sterilizării, a microcipării, deparazitării și vaccinării, toate având rolul de a aduce bunăstare în viața lor. Pentru că cei ce dețin animale știu deja că un animal fericit e o permanentă sursă de fericire pentru stăpânul lui și avem deja dovada din propria experiență și din multe studii că posesorii de animale de companie trăiesc mai mult și au o stare de spirit mai bună, optimism și multe beneficii pentru sănătate.

Premiile acordate prin proiect au fost, ca de obicei, foarte apreciate de cei premiați. Toți copiii participanți la eveniment au primit cărți, bomboane, figurine din baloane, tatuaje colorate, cadouri pentru animalele de companie de acasă, totul într-o atmosferă de joc și distracție creată și întreținută de Scooby Doo.

La final am avut din nou dovada că orice zi petrecută în mijlocul copiilor devine inevitabil o zi cu adevărat special, ca un cadou neprețuit.

Proiectul animalelor fericite din București continuă!